Monday, December 8, 2008

Børre Sæthre


Νορβηγός καλλιτέχνης, γεννημένος το 1967, του οποίου τα έργα συνδυάζουν αρχιτεκτονική, διακόσμηση και βίντεο. Οι εγκαταστάσεις του ταξιδεύουν το θεατή σε ένα φανταστικό κόσμο, ορίζουν ένα περιβάλλον στο οποίο κατοικούν νεκρά ελάφια, μονόκεροι και κοράκια με φωτεινά μάτια. Λάτρης του Φρόιντ, επικαλείται και χρησιμοποιεί πολύ συχνά ιδέες του αρχέγονου ψυχογνώστη στη δουλειά του. Οι κατασκευές του περιλαμβάνουν αχανείς διαδρόμους, εκτυφλωτικά φώτα, γεωμετρικές γραμμές, άγρια κενά, χρώμα και φύση. Η τελευταία εικόνα είναι από τα ομορφότερα πράγματα που έχω δει.




















12 Comments:

Wrong Guy said...

Άσχετο,αλλά επειδή έχω συγκλονιστεί με το πως μπορεί ένας μπάτσος να πυροβολεί πιτσιρίκια στο κέντρο της Αθήνας,θα σταθώ σε δύο πράγματα.

Στο ότι από ένα γκάλοπ που έκανα πιο πολύ έχουν φρικάρει όχι η νεολαία της χώρας, αλλά οι γονείς που έχουν παιδιά γύρω στα 15.

Και στο ότι το ρεπορτάζ του BBC που σχολίαζε τα γεγονότα τελείωνε με τον εξής τρόπο: Είναι σύνηθες στην Ελλάδα οι αστυνομικοί να μην τιμωρούνται για τις παρατυπίες τους.

Πίσσα και πούπουλα στο σίχαμα.

Wrong Guy said...

Ελπίζω αυτή η ζεν συλλογή φωτογραφιών να σε ηρεμήσει λίγο....

Φιλιά

dunno said...

είμαι πολύ συναισθηματικά απορυθμισμένος για να μπορέσω να σχολιάσω τις πρόσφατες τραγικές εξελίξεις!Θα μείνω σε μία πρόταση του ιστορικού Henry Buckle που πάντα με αντιπροσώπευε:

"Society prepares the crime, the criminal commits it"

θα εκμεταλλευτώ την πάσα με τον νορβηγό για να ελαφρύνω κι εγώ λίγο το κλίμα, και να πω ότι τα έργα του είναι ίσως λίγο υπερβολικά στυλιζαρισμένα για το γούστο μου, αλλά σίγουρα απολαυστικά στο μάτι. κρίμα που δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να ψάξω για βαθύτερα νοήματα.

ΥΓ. το "blowjob bunny" πάντως είναι όλα τα λεφτά!

tovenito said...

όντως ηρεμιστικές οι φωτογραφίες. είμαι στη δυσάρεστη θέση να συμφωνήσω μαζί σου επιτέλους! λολ η τελευταία φωτογραφία είναι όντως από τις ωραιότερες και αρτιότερες που έχω δει ποτέ

ethanandthecity said...

μλκ τέλειος είναι! δώσε μου φουτουριστικές αφηρημένες εικόνες και πάρε μου την ψυχή


υγ: H φωτό νούμερο 2 θα κοσμήσει ωραιότατα το pc της δουλειάς μου. Και πάλι σας ευχαριστώ!

the boy with the arab strap said...

καταπληκτικη δουλεια , κια ωραιες φωτο!!!!

gay super hero said...

Aχ κουνελάκι κουνελάκι ξύλο που θα το φας :-Ρ

musicbug said...

Exw ginei pleon grafikos pou grafw synexeia kala sxolia gia tous kallitexnes pou parousiazeis kai pragmatika de mporw na prwtotypisw, afou kathe enas einai monadikos. H prwti kai i teleytea photo einai all the money!
Kali ypoloipi vdomada...an kai den to kovw me ola ayta:-(

gatti said...

Θα συμφωνήσω μαζί σου πως οι περισσότερο φρικαρισμένοι είναι οι γονείς που έχουν 15χρονα. Δεν συνάντησα ούτε έναν αυτές τις μέρες που να μην έβαλε τον εαυτό του στη θέση των γονιών του Αλέξη και να μην τρελάθηκε!

Οσο για τον Νορβηγό, πραγματικά είναι πολύ ωραία η δουλειά του.

Παίρνοντας αφορμή από τον ethan θα πω ότι μόλις είδα τις φωτογραφίες σκέφτηκα το ίδιο πράγμα. Είναι ό,τι πρέπει για desktop.

g for george said...

Όντως, το κουνελάκι τι ζητούσε εκεί;

Δώσε μου φουτουριστική τέχνη και πάρε μου το πισί. Που λέει ο λόγος.

If...ιγένεια said...

Ξεφυγα λιγο με την αναρτηση σου λαθος τυπε..Φιλια!

Κώστας said...

Φοβερή δουλειά. Οι εικόνες σου διευρύνουν το μυαλό..

Related Posts with Thumbnails