Sunday, November 16, 2008

Ο εγκέφαλος του ρατσιστή είναι μικρότερος από τον κανονικό;

Λατρεύω το ίντερνετ. Μαθαίνω ο,τιδήποτε θέλω σε δευτερόλεπτα. Παρόλα αυτά, μου αρέσει η αίσθηση της κυριακάτικης εφημερίδας. Για αυτό χθες πήρα την Ελευθεροτυπία. Και γιατί είχε μια ταινία του Γαβρά που δεν έχω δει. Τη βρήκα αδιάφορη αισθητικά, με βαρετά άρθρα και το πιο ανούσιο πολιτιστικό ένθετο που έχω διαβάσει ποτέ. Ξέρεις, πάντα όταν παίρνω εφημερίδα διαβάζω πάντα πρώτα τα πολιτιστικά, θέλω να ξέρω τι γίνεται στην πόλη, τι καινούριο θα παίξει. Ξεφυλλίζοντας την κυρίως εφημερίδα βρήκα ένα άρθρο του αγαπημένου Υπουργού Δικαιοσύνης, στο οποίο προσπαθούσε να μας πείσει γιατί είναι καλό αυτό το καινούριο Σύμφωνο Συμβίωσης. Με συγκίνησε πολύ το κείμενο. Θα σου πω κατ' αρχάς πως ξεκινάει:


Πολλοί άνθρωποι που αποστρέφονται το περιστασιακό σεξ αλλά δεν είναι έτοιμοι να παντρευτούν καταφεύγουν στη συμβίωση.

Εννοείται πως το περιστασιακό σεξ είναι κακό. Αν τώρα τύχει και το κάνεις, σου συμβεί ένα βράδυ που ήπιες λίγο παραπάνω, μέχρι τώρα έπρεπε να παντρευτείς. Από σήμερα όμως, με την θεία παρέμβαση του αγαπημένου μας Υπουργού δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς να κάνεις το Σύμφωνο και ξεμπέρδεψες.

Στη συνέχεια μας ενημερώνει πως μόνο κάτι μποέμ τύποι και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα ζούνε μαζί εκτός γάμου. Τα γκέι ζευγάρια δηλαδή που ξέρω και συζούνε ή είναι μπατίρια ή κάθονται όλη μέρα και ζωγραφίζουν μπαλαρίνες πίνοντας αψέντι. Αλλά συγγνώμη, μάλλον δεν ξέρει τι σημαίνει γκέι, γιατί δεν τον είδα πουθενά σε άρθρο μιας σελίδας να αναφέρει αυτό τον όρο.

Παρακάτω μας λέει πως στις μέρες μας έχουν αυξηθεί τα διαζύγια και η αγαμία-μάλλον με τις φίλες μου θα μιλάει ο Υπουργός- και κλείνει με μια ερώτηση που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Ρωτάει:

Ποιος μπορεί να απαγορεύσει σήμερα την ελεύθερη επιλογή του τρόπου διαμόρφωσης των διαπροσωπικών σχέσεων και με ποιο δίκαιο, με ποια λογική και με ποια ηθική η οποία διαμορφώνεται μέσα από τα ανθρώπινα και τα ατομικά δικαιώματα του καθενός;

Μου προξενεί απορία το ότι δεν ξέρεις. Θέλεις να σου πω;

ΕΣΥ. Διατυμπανίζεις απόψεις τις οποίες δε στηρίζεις με τα έργα σου. Λες ότι η ηθική του καθενός είναι προσωπική υπόθεση δεν κάνεις όμως τίποτα για γίνει νόμιμο όλο αυτό. Αποκλείεις ομάδες από την προσωπική ολοκλήρωση, φτιάχνεις πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Φοβάσαι να πάρεις ένα πολιτικό ρίσκο, κυνηγώντας ημίμετρα. Πότε θα καταλάβεις ότι αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων; Δυστυχώς γίνεσαι ένας καθαρός ρατσιστής. Ζεις εκτός κοινωνικής πραγματικότητας. Οι νόμοι σου δεν βοηθάνε την ελληνική κοινωνία. Είσαι ετεροχρονισμένος, αδαής και ψεύτης. Στο λέω για τελευταία φορά. Άφησε την αγάπη να επιβιώσει. Είναι τόσο κρίμα να φτιάχνεις κανόνες ενάντια σε δύο ανθρώπους που αγαπιούνται. Κάνει κάτι πριν να είναι πολύ αργά. Σε προειδοποιώ. Αν δεν αλλάξεις το Σύμφωνο και για τους γκέι, οι λεζάντες μου θα γίνουν ακόμα πιο δεικτικές!




16 Comments:

Hfaistiwnas said...

Περίμενα κάτι καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος να σου πω την αλήθεια...
Μπορείς να το πεις και αυτό καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, μιας που βλέπω τo πορτραίτο ενός homo sapiens..

gay super hero said...

Eγώ λατρεύω το ίντερνετ γιατί οι αγαπημένοι μου μπλόγκερ μου επισημαίνουν πράγματα που δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου :-)

Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση καλύτερα να μού λειπε το βύσσινο. Ο κύριος υπουργός κόντεψε να κάψει τον εγκέφαλό μου. Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι από άποψη λογικής συνοχής και επιχειρημάτων, ακόμα και έκθεση παιδιού του γυμνασίου να διάβαζα θα έβγαινε περισσότερο νόημα.

Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με την εντελώς εξόφθαλμη διαστρέβλωση των γεγονότων. Το σύμφωνο συμβίωσης πουθενά στον κόσμο δεν επινοήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των ανύπαντρων ετερόφυλων ζευγαριών. Από όλες τις χώρες που ισχύει, μόνο στη Γαλλία ισχύει και για τους ετεροφυλόφιλους. Η σκοπιμότητά του συμφώνου ήταν να λειτουργήσει ως υποκατάσταστο του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια στις χώρες εκείνες που αρνούνται να νομιμοποιήσουν τον πολιτικό γάμο για όλους. Οι ετεροφυλόφιλοι αν θέλουν μπορούν να παντρευτούν. Αν έχουν παιδιά εκτός γάμου τους παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις που απολαμβάνουν και οι παντρεμένοι γονείς. Για τους ετεροφυλόφιλους, η ύπαρξη του συμφώνου απλά δεν έχει νόημα.

That being said η φιλοσοφία του νεοδημοκρατικού συμφώνου είναι ότι πρόκειται για κάτι σαφώς υποδεέστερο από το γάμο και τα δικαιώματα που παρέχει είναι πολύ λιγότερα. Σε περίπτωση θανάτου, τα κληρονομικά δικαιώματα είναι ακριβώς τα μισά από αυτά που προβλέπει ο νόμος για όσους χηρεύν. Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα το σύμφωνο δεν προβλέπει καθόλου. Ούτε παρέχεται η δυνατότητα πολιτογράφησης αλλοδαπού συντρόφου όπως συμβαίνει με τον γάμο.

Το γεγονός ότι οι ανάγκες των ομόφυλων ζευγαριών δεν εξετάζονται καθόλου από τη ΝΔ είναι μια σαφής διάκριση. Διάκριση είναι και να μας αποκλείουν από τον πολιτικό γάμο λέγοντάς μας ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με ένα σύμφωνο συμβίωσης που απλά θα προσεγγίζει τα δικαιώματα του γάμου (όπως λέει το ΠαΣοΚ). Το να μας βάλουν όμως σε ένα σύμφωνο τύπου Χατζηγάκη με ελάχιστα κληρονομικά, ασφαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα σε σχέση με τον γάμο, κι αυτό καραμπινάτη διάκριση θα ήταν δυστυχώς.

Maria Mikro Analogo said...

ΘΕΟΣ λέμε! :)))))) Μα, συγγνώμη, τα θέλει και τα λεει ή του ξεφεύγουν;
Φιλιά και καλημέρα. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Κι εγώ μόνο τα πολιτιστικά διάβασα και α΄φησα τα υπόλοιπα για σήμερα :P

mahler76 said...

χώσε ρε φίλε!!!!

όσο για το "Τα γκέι ζευγάρια δηλαδή που ξέρω και συζούνε ή είναι μπατίρια ή κάθονται όλη μέρα και ζωγραφίζουν μπαλαρίνες πίνοντας αψέντι. " απλά respect!!!!

Kαλημέρα.

musicbug said...

Kala, de mporw na vlepw ti fatsa tou me tipota, mou prokalei apostrofi! Swsta ta les, kai poly orea, pou den exw na symplirwsw kati, elpizo mono kapoia stigmi na ginei kati. "Άφησε την αγάπη να επιβιώσει", ayto prepei na ginei graffiti stous toixous:-)
Kali vdomada!!!!

PN said...

Μπα σε καλό σου και σένα με τη φωτό του κυρίου στο τέλος....Θες να φύγει ο κόσμος από το Blog;

Να πω ότι έχεις άδικο...ψέματα θα πω, αλλά αν κάτσουμε και βάλουμε κάτω τα στραβά αυτής της κυβέρνησης, θα νυχτώσουμε και έχουμε και δουλειές. Που σαφώς δεν περιλαμβάνουν ζωγράφισμα πάσης φύσεως υπό την επιρροή αψεντιού....χαχαχαχαχα....όντως θεϊκό!!!!

Όσο για το πολιτιστικό της Ελευθεροτυπίας ήταν πάντοτε φτωχό. Καλό πολιτιστικό έχει η Καθημερινή (δυστυχώς) και λίγο πιο παλιά το Βήμα. Αν και γενικά για πολιτιστικά προτιμώ της Free Press.

tovenito said...

μα παρδέξου ότι λατρεύεις τον υπουργό! σου δίνει τροφή για τις λεζάντες σου!
όχι, όχι θέλω να γίνει περισσότερο ρατσιστής για να δημιουργείς

Κώστας said...

Μην τους ξαναψηφίσετε ρε παιδιά, είναι τρισάθλιοι...

gay super hero said...

@ vk

Xεστήκαμε για τα στραβά αυτής ή κάποιας άλλης κυβέρνησης. Αυτό το θεματάκι όμως έχει να κάνει με μια πολύ μεγάλη αδικία που νομίζω ότι αφορά και εσένα άμεσα όπως και όλους μας.

PN said...

@Gay super hero: Στάσου βρε αδερφέ....με είδες κάπου να διαφωνώ; Άσε που για το θέμα αυτό έχω εκφραστεί και στο δικό μου blog παλιότερα. Ήμουν απλά ειρωνικός...ίσως αυτό παρανόησες!!!

g for george said...

VK don't mess with the brotherhood, dude!!!

Wrong, απλά άψογο το ποστ. Δεν το στέλνουμε με μέηλ και υπογραφές;

Erisadesu said...

χειρότερο από αυτό που λέει είναι το ότι συνέχεια συναντάς άτομα που συμμερίζονται τις ηλίθιες απόψεις του και δεν είναι αυτοί που τον ψηφίζουν.
Αλλά τι περιμέναμε από πολιτικό να δώσει το καλό παράδειγμα;

Unknown said...

Εγώ ήθελα να γράψω κάτι για στάνες και γίδια αλλά δεν έχω να διαθέσω ένα εκατομμύριο ευρώ για τη μήνυση :-P

Dante said...

Ας μάθει κάποιος αν αυτοί οι "μποέμ και μπατίριδες"
μπορούν να πουν "No equal rights, no taxes"
και θα δούμε μετά για ποιούς θα ισχύσει το χαρτί...

ΥΓ: Όταν βάζουμε τέτοια εικόνα, βάζουμε από κάτω και επιλογές:
"Throw Yoghurt"
"Throw Cheesecace"
"Throw Banana"
"Throw Up"

kanataki said...

ειναι πραγματι το απόλυτο ιστολόγιο των τεκνών και των τεχνών

υγ και των ατεγκτων
υγ ετσι δεν γραφεται ρε γαμωτο?

Lina said...

κύριε κύριε! βγαινω εκτός θέματος, αλλά η εικόνα του "μποέμ" πολύ ΜΕ άρεσε =Ρ

(τη δική μου θεση την ξερεις)

Related Posts with Thumbnails