Wednesday, April 4, 2007

Μην είσαι γάιδαρος

Καθώς χάζευα βιτρίνες χθες στην Προξένου Κορομηλά πήγα να περάσω ανάμεσα από δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα για να πάω στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Έψαχνα κοστούμι και είχα δει ένα πολύ γκλαμ σακάκι το οποίο σίγουρα θα μου πήγαινε! Προσπάθησα να στριμώξω τις καλογυμνασμένες και πολύ γραμμωμένες γάμπες μου ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα αλλά δεν τα κατάφερα να περάσω. Εκείνη τη στιγμή παρατήρησα 3 πράγματα:


1. Στο σημείο υπήρχε διάβαση πεζών
2. Η ράμπα για τα αμαξίδια είχε αχρηστευτεί και
3. Στο παρμπρίζ ξάπλωνε αυτό το αυτοκόλλητο



Εδώ πάνω παίζει μία πολύ ρηξικέλευθη ιδέα. Οι απανταχού συνειδητοποιημένοι Σαλονικείς κουβαλάνε πάνω τους ένα τέτοιο αυτοκόλλητο. Όταν δούνε κάποιον που έχει παρκάρει σε σημείο που δεν πρέπει, αν ενοχλεί δηλαδή μία διάβαση πεζών ή μία ράμπα για ανάπηρους, του κοτσάρουν αυτό το αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ ακριβώς μπροστά απο τη θέση του οδηγού και άστον να ψάχνεται μετά. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι όροι για να κολλάς τα αυτοκόλλητα, αν θέλεις μπορείς να μάθεις τα πάντα εδώ. Και μη σε ξαναδώ να αφήνεις το αμάξι σου όπου να'ναι!

2 Comments:

Epikouros said...

Καλό! Είχα ακούσει για την ιδέα αυτή.. Συμφωνώ κρατώντας μόνο μια επιφύλαξη σχετικά με τυχόν καταχρήσεις. Πάντως, επειδή πρόσφατα ήμουν στη Θεσσαλονίκη για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, παρατήρησα οτι η κατάσταση είναι κατά τι πιο ανθρώπινη από την Αθήνα. Εδώ η κατάσταση έχει ξεφύγει - πριν λίγες ημέρες μάλιστα θα μπορούσα κάλλιστα να χρησιμοποιήσω ένα από αυτά τα αυτοκόλλητα σε βανάκι της Δημοτικής Αστυνομίας (http://kulluwahad.blogspot.com/2007/03/blog-post_24.html). Για την ιστορία αυτό το σύστημα με τα αυτοκόλλητα χρησιμοποιειται εδώ και χρόνια στην Αγγλία από τους συλλόγους Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Έτσι ελέγχονται και κατά κάποιο τρόπο ποιοί ακριβώς τα χρησιμοποιούν (και ποιοί κάνουν καταχρήσεις). Το χιούμορ έχει επιστρατευτεί και εκεί, με μπόλικη ειρωνεία.. Τα αυτοκόλλητα γράφουν "Thanks"!

Wrong Guy said...

Πολύ έξυπνο!!Πάντως μην το λες ότι είναι πιο ανθρώπινα εδώ. Η κατάσταση είναι χειρότερη από κάθε άλλη φορά που έχω έρθει. Όσο για τους όρους χρήσης των αυτοκόλλητων, υπάρχουν στο αντίστοιχο σάιτ,και προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με όλους.

Related Posts with Thumbnails