Sunday, February 24, 2008

Ατίμωση


Θυμάσαι την ιστορία ενός Αγίου - ποιος ήταν αλήθεια; Ο Άγιος Ουμβέρτος - που πρόσφερε καταφύγιο σε ένα ελάφι που μπήκε τρέχοντας στο παρεκκλήσι του, λαχανιασμένο και φοβισμένο, κυνηγημένο από τα σκυλιά των κυνηγών. Η Μπεβ Σόου δεν είναι κτηνίατρος μα ιέρεια, γεμάτη από αερολογίες της Νέας Εποχής, που προσπαθεί μέσα στον παραλογισμό να ελαφρύνει το φορτίο των ζωντανών της Αφρικής που υποφέρουν.


Ατίμωση του Τζ. Μ. Κούτσι, εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα, 2002Βραβείο Μπούκερ 1999 και Νόμπελ Λογοτεχνίας 2003

Ευχαριστώ Μαράκι.


Αν δε βαριούνται θέλω να μάθω τα βιβλία των Nicholas, Unhomemgregο, Knight of cups, Gatti, Dora Tsirka
12 Comments:

Mr. Wrong Guy said...

Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι:

1. Πιάσε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά σε σένα.
2. Άνοιξε το βιβλίο στη σελίδα 123 (αν το βιβλίο διαθέτει λιγότερες από 123 σελίδες, άφησέ το και πήγαινε στο επόμενο κοντινότερο).
3. Βρες την πέμπτη περίοδο (=από τελεία σε τελεία, αν θυμάσαι) της σελίδας.
4. Ανάρτησε τις επόμενες τρεις περιόδους (δηλ. την έκτη, την έβδομη και την όγδοη).
5. Ζήτα από πέντε ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.

MAD said...

Ουφ! Οπου κι αν δω, αυτό το παιχνίδι εμφανίζεται μπροστά μου. Εγώ δεν το πάσαρα, εν αντιθέσει με ένα δεύτερο που με ευχαρίστηση το πάσαρα (ενεκα κουτσομπολίστικης θεματολογίας). Πολύ καλή επιλογή. Είχε πέσει στα χέρια μου πέρσι, αλλά δεν κατάφερα να το διαβάσω και το επεστρεψα στον κάτοχό του. Τώρα που το ξαναβλέπω μου φαίνεται πιο εύπεπτο. Θα το ξαναδοκιμάσω. Καλό ξημέρωμα ;-)

revqueer said...

Αυτό το έχω διαβάσει!
Mad, δε το λες εύπεπτο αλλά είναι σίγουρα ενδιαφέρον! Καλημέρα!

gatti said...

Eυχαριστώ πολύ για την πρόσκληση wrong μου, αλλά το έχω ήδη παίξει το παιχνιδάκι (αναρωτιέμαι αν έχει μείνει και κάποιος που να μη το έπαιξε...).

Το βιβλίο που διαβάζεις είναι καλό. Δεν είναι ίσως το καλύτερο του Κούτσι, αλλά σίγουρα σου αφήνει καλές εντυπώσεις, λέει πολλά για τις σχέσεις γονιών και παιδιών και σου μαθαίνει πράγματα για την Νότια Αφρική.

Καλή σου μέρα!

if.. ιγένεια said...

Θα το βάλω στα επόμενα..

oni said...

Δεν είναι τυχαίο που το βιβλίο πιο κοντά σου θα ήταν βραβευμένο με Μπούκερ και ο συγγραφέας θα είχε πάρει Νόμπελ. Φαίνεται η καλλιέργεια παιδί μου!

Υ.Γ. Ενδιαφέρον όντως. Κάποτε πρέπει να ξεμπερδέψω με τα της σχολής για να πιάσω πάλι τη λογοτεχνία.

Mr. Wrong Guy said...

mad καλά λέει ο rev,εύπεπτο δεν είναι,αλλά κάτι έχει....είναι το πρώτο του Κούτσι που διαβάζω

gatti και να φανταστείς ότι πριν σε προτείνω έριξα και μια ματιά στο μπλογκ σου να δω αν έχεις κάνει το παιχνίδι,κόλλησα όμως σε κάτι φωτό με ποδοσφαιριστές!


oni loooooooool,είσαι μεγάλη σουπιά,αλλάαυτό διαβάζω αυτό τον καιρό,τι να διάβαζα,τη Δούκισσα της Πλακεντίας;

Hfaistiwnas said...

Καλησπέρα! Βραβείο ε; Θα το κοιτάξω... Τελικά πήρε μεγάλες διαστάσεις το παιχνίδι..

Μαρία said...

Πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο. Το βάζω στη λίστα :)
Σ' ευχαριστώ πολύ! Καλό βράδυ και φιλιά.

Anonymous said...

Mr Wrong θα ανεβάσω σήμερα -αν και βαριέμαι γενικώς, αλλά σου έχω και αδυναμία- ένα ποστ με ένα βιβλίο κι ένα ποίημα. Μπλογκοπαίχνιδα ΟΛΕ!

ReyCorazón said...

Μακάρι να την είχα βγάλει (τη φωτογραφία). Μερικές φορές θυμάσαι τη ζωή σου από φωτογραφίες που δεν τραβήχτηκαν ποτέ. Μια στιγμή πριν ή μετά το ανοιγοκλείσιμο του διαφράγματος.
Τζάκι Κέι: Τρομπέτα (Μελάνι, 2007)

Το μυστικό του μεγάλου τρομπετίστα της τζαζ Τζος Μούντι, μπορεί να ήταν ακίνδυνο όσο εκείνος ζούσε, όταν όμως πεθαίνει και η αλήθεια έρχεται στο φως, το σοκ είναι μεγάλο για πολλούς ανθρώπους. Μπορούμε να το αποκαλύψουμε, ο σύζυγος της Μίλισεντ ήταν στην πραγματικότητα γυναίκα., κάτι που η Μίλι γνώριζε πάντα αλλά που ο θετός γιος των Μούντι, ο Κόλμαν, ανακαλύπτει μετά το θάνατο του πατέρα του. Η ιστορία του Τζος Μούντι δεν είναι μια απλή ιστορία και οι φωνές που την αφηγούνται πολλές και διαφορετικές.

Mr. Wrong Guy said...

oni αυτό το βιβλίο διαβάζω αυτό τον καιρό,αυτό ήταν δίπλα μου,χμφφφ!

thank you rey!

Related Posts with Thumbnails